selidbe-studenata

Selidbe studenata – studentske selidbe

Napuštanje gnezda i odlazak na fakultet je uzbudljivo i zastrašujuće za tinejdžera. Ali to je stresno i za roditelje.

Šta treba da spakujete i koliko toga? Šta će mu on ili ona zaista trebati, i šta može biti odbačeno? Ove logističke odluke obično blede u poređenju s razdvojenom tjeskobom koja neminovno prati velike promene u životu tinejdžera.

Evo nekoliko korisnih saveta kako da uklonite deo stresa zbog prelaska na fakultet ili kako mi to profesionalci kažemo selidbe studenata to jeste takozvane studentske selidbe. Naša agencija Jeftine selidbe Beograd vrši selidbe studenata poznatije kao mini selidbe bilo u studentski dom ili bilo koju drugu lokaciju u Beogradu.

Pakovanje za studentske selidbe

Ovo je pravo vreme da vaš tinejdžer uradi popis svoje odeće. Sve što sedi u zadnjem dijelu ormara više od 6 mjeseci – donirajte u dobrotvorne svrhe. Prošlogodišnja bluza verovatno takođe neće izaći iz ormara na koledžu.

Dalje, razmislite o sezonama i planirajte unapred. Da li će joj trebati zimska odeća? Ako je to slučaj, spakujte ih u kutiju za selidbe (ne u kofer). U novom stanu, ili studentskom domu ih mogu držati u ormaru ili ormaru za skladištenje, a izaći kad se vreme pokaže.

Obavezno ne organizujte i spakujte sve za tinejdžera vezanog za fakultet. Ovo vodi samo do e-maila i telefonskih poziva sa pitanjem: „Gde je…?“. Izbegavajte ovaj scenario u potpunosti pakovanjem.

Upoznajte se na vreme sa novim cimerima

selidbe-studenataKontaktiranje novog cimera putem e-maila ili Facebooka jednostavno je ako je škola pružila učeniku vaše podatke i može vam uštedjeti puno problema na putu. Njih dvoje mogu se predstaviti i rešiti ko donosi mini frižider, televizor, stolicu za pasulj itd.

Ovaj brzi inicijalni kontakt onemogućava udvostručavanje uređaja, a takođe će njihov prvi sastanak učiniti manje nespretnim.

Svi znaju da je prostor za spavaonice često ograničen. Pomozite da vaše dete bude organizovano tokom celog semestra kupovinom organizatora za viseće ormare, nosača cipela i kočnice.

Priprema za dan kada krece selidba studenta

Ako sudentski dom ima program orijentacije, možda ste dobili poštu dobrodošlice poštom. Ako ne, pronađite novi stan na mreži, koja bi trebalo da sadrži lokaciju za spavanje i najbliži parking. Napravite malu fasciklu koja uključuje ove informacije, plus raspored orijentacije, i pošaljite je e-poštom pametnom telefonu tinejdžera. Tako ćete izbeći papirne dosije koji će se ionako izgubiti i ublažiti dolazak u studentski dom.

Korisni savet: Obično se možete obratiti kancelariji za upravljanje smeštajem unapred da biste saznali kako nabaviti bonove za hranu i povlastice za prevoz.

Spakujte ove stvari za sellidbu studenta

Podovi u spavaonicama mogu se usisati, ali ako nema letnjih stanovnika, stolovi i police mogu biti prašni od leta zanemarivanja. Obrišite sve dole, a zatim premestite dete. To bi mogao biti jedini put da soba dobije brisanje tokom celog semestra.

Komplet za prvu pomoć: Vaš tinejdžer može da vam se ruga, ali udarci, modrice i ogrebotine sa strana u studentskom domu lako će se rešiti ako imaju pribor za prvu pomoć. Može se sakriti u njihovom ormaru i obavezno uključite  i dezinfekciono sredstvo.

Sredstvo za pranje veša i statički plahti: Obično se prodaju po ceni u prodavnicama oko doma, a vaš tinejdžer neće shvatiti da mu treba Tide dok mu potpuno ne ponesta donji veš.

Ušni čepovi i maska za spavanje: Novi cimer može biti u heavi metalu ili ostati budan igrajući Clash royal do 6 ujutro. Imati mogućnosti buke i otklanjanja svetlosti biće ključno za očuvanje mira između dvoje stranaca.

Comments for this post are closed.