Demontaža i montaža nameštaja

Demontaža i montaža nameštaja

Jedan od najboljih načina za zaštitu nameštaja prilikom selidbe jeste delimično demontirati neke od većih komada i zatim obmotati razdvojene dijelove odvojeno radi bolje zaštite tokom prevoza stvari. Takođe, glavna struktura namještaja postaje lakša i sigurnija za nošenje i utovar u vozilo za selidbe (selidbe kombijem ili selidbe kamionom). Postoje i komadi nameštaja koji se moraju rastaviti jer jednostavno fizički ne mogu da izađu na vrata. Ako se prisetite kada ste kupovali nameštaj on je stigao u komadima i sastavljan je kod Vas. Samo da napomenemo da mi radimo dostavu namestaja iz Ikee, Emezete i sličnih salona i vršimo montažu u vašem stanu.

Rastavite nameštaj (demontaža i montaža) prilikom preseljenja u novi dom

Demontaža i montaža nameštajaKad god je to moguće, rastavite svoj veliki nameštaj za sigurnije i bezbedniju selidbu. Postoji mnogo razloga zbog kojih savetujemo da se uradi demontaža nameštaja i kasnije njegova montaža. Prvo zbog lakšeg prevoza stvari i same selidbe, a drugo zdravije je za vas koji prenosite nameštaj, ali i bezbednije za sam nameštaj.

Uklonite sve štitne elemente kao što su noge, ruke, dodaci ili ukrasi sofa, kauča, stolova itd. Ponekad takvi štapići u velikoj meri dopunjuju dimenziju komada, čime se komplikuje zadatak da se krećete oko uskih uglova ili uskih prolaza.

Lomljivi delovi nameštaja oprez tokom selidbe

Kad god je to moguće, uklonite staklena vrata, staklene police ili druge delove stakla sa vaših komada nameštaja. Ubacite te lako lomeće delove odvojeno, poželjno u papir za pakovanje, obloge sa vazdušastim jastučićima i ćebad.
Lomljivi elementi kao što su ukrasi takođe treba odvojiti, ako je moguće. Ako niste sigurni kako to učiniti bezbedno, onda je najbolje zaštititi te delikatne delove bez uklanjanja.
Držite bilo koji mali element za pričvršćivanje (vijci, navrtke, podloške, kliješta itd.) na sigurnom mestu tokom selidbe. Najbolje je čuvati ih u vrećicama sa zipom, a zatim svaku plastičnu vreću dodati odgovarajućem dielu nameštaja.

Napomene za monatžu i demontažu nameštaja

  1. Razmotrite pravljenje detaljnih fotografija nekog vašeg nameštaja pre nego što ga rastavite za pakovanje. Te fotografije će vam pomoći kasnije sa zadatkom ponovnog sklapanja.
  2. Pre nego što se odlučite da ih rastavite, konsultujte priručnike za konstrukciju vaših komada nameštaja. Ako ne držite priručnik, pokušajte pronaći uputstva za demontažu na internetu ili kontaktirati lokalnu prodavnicu nameštaja za pomoć, ali najbolje je da se obratite nama, jer mi smo Jeftine selidbe i u svom timu imamo profesionalnog stolara.
  3. Ne rizikujte oštećenje delova nameštaja koji su preskupi ili vredni. Ako je zadatak za demontažu i ponovnu montažu previše za vas, obratite se iskusnim agencijama za selidbe za pomoć nameštaja za pomoć.
Comments for this post are closed.