Pakovanje biljarskog stola za selidbu

Pakovanje biljarskog stola za selidbu

Pakovanje biljarskog stola za vašu planiranu selidbu u Beogradu može biti neodoljiv i dugotrajan proces. Potrebno vam je da ga rastavite kako biste ga mogli pravilno i bezbedno premeštati. Bilijar sto može biti jedna od najtežih stvari koje možete ponijeti kada se preselite u novi dom. Prema tome, trebali biste dobiti što više pomoći. Da bi ceo proces bio što bez problema, evo kako da spakujete bilijarski sto za pomeranje. U toku čestih selidbi poslovnih prostora imali smo iskustva u selidbama što stolova za bilijar što sličnih predmeta.

Za selidbe bilijarskog stola važna je dobra zaštita

Potražite odgovarajuće stvari za pomoć pri selidbe i materijale za zaštitu. Ako planirate da sami spakujete svoj bilijarski sto, prvo što treba da uradite je da sada prikupite odgovarajuće zalihe. Počnite da proverite kutiju sa alatkama i otkrijete da li imate potrebne materijale i alate za pravilno spakovanje. Trebat će vam odvijač, ključ za utičnicu, bušilica za napajanje i alat za uklanjanje spajalica koji se koriste za uklanjanje filca sa stola. Ne zaboravite da uzmete nekoliko pokretnih ćebadi za zaštitu delova. Kada su u pitanju kuglice i trouglovi, najbolje je da ih umotaju u mekani papir za pakovanje i na taj način označe. Ako je moguće, koristite obilje obeležene kutije za selidbe ili kesice u koje možete staviti unutra delove i vijke.

Pakovanje biljarskog stola za selidbuDemontirajte bočne džepove. Za početak, demontažu bilijarnog stola, uklonite spajalice kako biste mogli da odvojite šest bočnih džepova. Zavisno od modela vašeg stola, možda će vam trebati sredstvo za uklanjanje i spajanje odvrtača kako biste pravilno otkopčali džepove. Poklopite svaki džep ambalažnim papirom i stavite ih u kutiju.
Otpustite vijke šina ispod svake šine. Odvijte vijke koji drže šine na stolu pomoću ključa. Zatim odvojite šine i odložite ih. Zatražite nečiju pomoć ako se bavite priloženim šinama na uglu. Nakon uklanjanja, svaku šipku spakujte u pokretu i poklopite ga trakom.

Selidbe i priprema uz strpljenje

Uklonite filc. Za ovaj korak može biti potrebno više vremena i strpljenja. Međutim, način na koji ćete ukloniti filc zavisi od toga kako je pričvršćen na bazu. Obavezno uzimajte svaki put kada vam zatreba kako biste je uklonili jer bi svaka greška mogla dovesti do kupovine nove. Za uklanjanje filca možete koristiti sredstvo za uklanjanje spajalica. Nakon uklanjanja čuvajte filc tako što ćete ga pažljivo saviti.
Uklonite bazu i odvojite okvir od nogu. Izvucite maksimum iz električnih alata za odvijanje vijka koji drže glavnu bazu stola. Zatim pronađite vremena za odvajanje okvira od nogu prevrćući bivši naglavačke.
Spakujte bilijarski sto. Jednom kada rastavite glavne delove stola, vreme je da ih spakujete u pokretni kamion. Pre nego što ih ukrcate, osigurajte obilje nameštaja za zaštitu nameštenog drveta, posebno njegovih vrednih komada. Ako vam je prvi put da pomerite bilijarski sto, biće od pomoći ako zatražite savet od profesionalne kompanije koja se kreće. Neki od njih mogu biti poznati po tome što su specijalisti koji su vešti u kretanju velikih predmeta i pružanju drugih usluga pakovanja.
Spremite pribor. Boksajući pribor za bilijarski sto znači da morate imati jastuke za punjenje kako biste sprečili kretanje predmeta. Označite veliku kutiju u koju ćete staviti sve delove kao što su džepovi, kuglice, stalci i bilo koji drugi dodaci. Obavezno postupajte sa presavijenim filcem nježnim pokrivanjem plastičnim omotačem.

Pakovanje i premeštanje biljarskog stola uvek treba shvatiti ozbiljno, jer to treba posebno razmotriti tokom celog procesa. Dakle, sledite ove savete za pakovanje i očekujte neometan potez nakon toga. Međutim, ako nemate odgovarajuće pokretne alate i iskustva za selidbe, možda će vam biti manje gnjavaže da koristite iskusnu agenciju za selidbe u Beogradu – Jeftine selidbe prevoz za selidbe bilijarskog stola.

Comments for this post are closed.